Десетокласници от ППМГАкад. Никола Обрешков“ проведоха час на класа на 

...
</TD
>Десетокласници от ППМГАкад. Никола Обрешков“ проведоха час на класа на 
Коментари Харесай

Бургаски ученици на час на класа в съда

Десетокласници от ППМГ " Акад. Никола Обрешков “ организираха час на класа на  тематика " Безопасно придвижване по пътищата “ в Апелативен съд – Бургас.

Учениците от X " д “ клас с профил " софтуерни и хардуерни науки “ и техния класен началник - госпожа Стела Иванова се срещнаха с ръководителя на Апелативен съд – Бургас  - арбитър Пламен Синков.

В правосъдна зала № 2 на Апелативен съд – Бургас бъдещите IT експерти изслушаха къса лекция за делата за транспортни закононарушения, които  съставляват една от най-големите групи наказателни каузи, обсъждани от съдилищата, за подсъдността на този тип действия и за наказванията, планувани в закона при  шофиране с превишена скорост, след приложимост на опиати или  в пияно положение.

 Младите хора получиха скъпи препоръки за бъдещото си държание зад кормилото, за значимите умения, свързани с шофирането и за отговорността, която поема всеки лидер за собствения  си живот и за този на участниците в придвижването. Съдия Синков приказва пред аудиторията и за следствията от тежките катастрофи на пътя и предизвести учениците за вероятните рискове при неопитните млади водачи.

Гостите се интересуваха от наказателната отговорност на малолетните зад кормилото, от доказването на закононарушенията на пътя и виновността на участниците, както и от въздействието на опиатите и следата им в организма на лидера. Предвид времетраенето на един образователен час и невъзможността всички въпроси да получат отговор, страните се уговориха за нова среща, а часът на класа завърши с пожелания за здраве и отговорно държание на пътя като пешеходци и в бъдеще като водачи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР